donderdag 24 juli 2014

Verzorging - sun protecting ☀




Als het zomer word en de zon weer gaat schijnen is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Ook moet je je goed insmeren, want verbranden willen we allemaal niet. Je haar moet ook beschermd worden, net als je ogen en je lippen. Ik heb een paar tips opgezocht en bedacht en dat deel ik vandaag met jullie.




Smeer je in !

Een must in de zomer is toch echt zonnebrand. Ik denk dat dat wel vrij duidelijk is. Maar of mensen ook de juiste hoeveelheid opsmeren ? Je moet ongeveer 1/2 theelepel op het gezicht, een halfuur eerder voordat je in de zon komt. En om de 2 uur opnieuw in smeren, zeker als je veel beweegt. Kies voor extra bescherming voor een dagcreme met SPF en een foundation met SPF ( zoals BB Cream ).

Zet een zonnebril op.

Ook je ogen hebben bescherming van de zon nodig. Zeker als de zon erg fel is, is dat belangrijk. En terwijl je je ogen beschermd, hoef je ook niet in die felle zon te kijken. Tip : Er bestaan ook zonnebrillen met UV-bescherming. 

Drink veel water.

Drinken, drinken en nog eens drinken. Het is belangerijk om goed te drinken om uitdroging te voorkomen. Het beste om te drinken is water, voorkomt uitdroging, is goedkoop, bijna overal te krijgen en niet te vergeten.. ook nog eens gezond.

Bouw het op.

Je zal vast denken 'Huh opbouwen ?' Ja, als je op vakantie gaat waar het bijvoorbeeld 35 graden is, moet je het eerst opbouwen. Als je thuis deze zomer nog nooit in de zon heb gelegen en op vakantie opeens 35 graden op je dak hebt. Zou ik je toch aanraden om even een uurtje alvast in de zon te liggen.

Zomer aankopen.

Ik heb voor jullie een lijstje gemaakt met zomer aankopen om je goed te beschermen tegen de zon.

• Zonnebrand
• Zonnebril
• Pet / Hoed
• Dagcreme met SPF
• Foundation met SPF
• Waterproof mascara + eyeliner.
• Lippenbalsem met zonbescherming

Hoe bescherm jij je in de zomer ?

Kusjes,

Anouk






Geen opmerkingen:

Een reactie posten